Googles överraskning: Pixel 5 – med 5g-stöd

2020-08-04 10:45  
Nya telefoner från Google. Foto: Google

Google har tre nya telefoner på gång. Men som vanligt lär de inte släppas i Sverige.

Lagom till 5g-utrullningen har Google en ny telefon på gång, med det passande namnet Pixel 5. Utöver att den har 5g-stöd och att den, som alla andra Pixel-telefoner, inte tycks få någon lansering i Sverige, är inte mycket känt om modellen. Brian Rakowski, produkthanteringschef på Google, säger att företaget ska ge mer information ”under de kommande månaderna”.

Lågprislur med 5g på gång

Google valde att berätta om Pixel 5 samma dag som sökjätten öppnade för beställningar av lågprismodellen Pixel 4A, som ska säljas för 349 dollar. Sajten The Verge, som recenserat telefonen, anser att den står sig väl mot andra modeller i det segmentet.

Därtill avslöjade Google att det kommer en 5g-version av 4A för 499 dollar. 150 dollar extra för 5g-stöd låter dyrt, men det finns obekräftade uppgifter om att 4A 5g får större skärm och ett extra kameraobjektiv.

Peter Ottsjö

Mer om: Google Pixel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer