Filma i 3d med actionkameran

2011-04-05 10:15  

Med en ny tillsats kan två videokameror producera 3d-filmer med stereodjup.

Amerikanska Gopro har nu börjat sälja sitt system där två av företagets videokameror av typ HD Hero sätts samman för att filma i 3d.

Det heter 3D Hero System och består av en vattentät plastlåda där de båda kamerorna monteras plus en kabel som kopplar samman kamerorna för anslutning till en dator.

När filmningen är klar kopieras videofilerna över till programmet Cineform Studio som kan laddas ner gratis för Mac och Pc.

Där mixas de båda videorna ihop till en 3d-film. Den kan sparas i tre olika format beroende av hur man vill titta på sin stereofilm. Dels i det klassiska formatet för anaglyfisk 3d där man använder röd/blå glasögon vilka följer med tillsatsen från Gopro.

Det andra formatet är till för dem som har en 3d-tv med aktiva glasögon och det tredje är anpassat för polariserande glasögon av den typ som används för biofilm i 3d.

I tillverkarens webbshop kostar 3d-tillsatsen drygt 600 kronor exklusive de båda kamerorna som behövs.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer