Fel kretskort i 20 000 robotgräsklippare

2021-07-05 14:46  
Tusentals har köpt robotgräsklippare med felaktigt kretskort från tillverkaren Husqvarna. Nu behöver samtliga repareras, vilket kan ta tid. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Drygt 20 000 robotgräsklippare från tillverkaren Husqvarna kan ha sålts med felaktigt kretskort, rapporterar P4 Jönköping. Husqvarna har kontaktats av tusentals missnöjda kunder som meddelat att deras robotgräsklippare har stannat.

För svenska konsumenter rör det sig om 3 000–4 000 robotgräsklippare som sålts med den felaktiga komponenten, som kommer från en underleverantör.

– Problemet uppkommer först efter installation och en tids användning, därför uppdagades inte det här problemet i våra vanliga kvalitetskontroller, säger Åsa Larsson, pressansvarig för Husqvarna, till P4 Jönköping.

För samtliga som har fått en felaktig robotgräsklippare behöver kretskortet bytas ut. På grund av global komponentbrist kan reparationerna dra ut på tiden.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer