Elon Musk vill bygga en ”mecha” – gigantisk anime-stridsrobot

2018-10-16 07:11  
Foto: AP Photo/Chris Carlson/TT

Teslas frontman twittrade om sin kärlek för en anime-film från 2016 och följde sedan upp med en kort tweet som fick hans följare att gå loss i en ändlös ström av memes.

Med den enkla frasen ”it's time to create a mecha” fick Elon Musk sina följare att gå igång rejält på Twitter, skriver Business Insider.

Det var under söndagen som Tesla- och Space X-grundaren tidigare hade delat en trailer från en anime-film för att sedan följa upp med en tweet om att han vill bygga en mecha – med andra ord en gigantisk robot som styrs av en människa.

Läs mer: Elon Musk hånar SEC på Twitter

Även om Musk emellanåt har gjort sig känd för att göra skämtsamma utspel på Twitter så har hans skämt ibland blivit till verklighet, till exempel ska hans företag The Boring Company först ha blivit känt via en tweet.

Elon Musks skämt har också försatt honom i trubbel som då han twittrade om att ta Tesla från börsen när aktien når ett värde av 420 dollar. Enligt uppgifter ska det ha varit ett skämt riktat till hans flickvän, men tweeten gjorde att han blev stämd och sedan petad från Teslas styrelse i tre år.

Läs mer: Elon Musk avslöjar tidsplan för Space X rymdbas på Mars

Samtidigt var det inte länge sedan Elon Musk uttryckte en önskan på Twitter om att bygga en cyborg-drake och än så länge har vi inte sett någon sådan. Så kanske kan vi ta dessa planer på en mecha med en nypa salt.

Christoffer Bertzell

Mer om: Elon Musk Robot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer