Elon Musk rökte en joint – Space X utreds nu av Nasa

2018-11-22 12:02  
Space X vd Elon Musk i The Joe Rogan Show. Foto: Youtube/PowerfulJRE

Nasa utreder säkerhetsskulturen på Space X – enligt uppgifter till Washington Post efter att vd Elon Musk synts röka marijuana och dricka whiskey i en webbsänd podcast.

Såväl Boeing som Space X har fått finansiering av den amerikanska rymdstyrelsen Nasa för att utveckla ett säkert sätt att skjuta upp astronauter till den internationella rymdstationen ISS. Boeing mottog motsvarande 38 miljarder kronor och Space X 24 miljarder.

Båda företagen kommer nu att genomgå varsin säkerhetsutredning genomförd av Nasa. Enligt källor till Washington Post har utredningen av Space X triggats av att vd:n Elon Musk rökte marijuana och drack whiskey när han intervjuades i Joe Rogans podd, som även sändes på Youtube. Beteendet ska ha irriterat några högt uppsatta chefer på Nasa.

En talesperson för rymdstyrelsen vill inte kommentera vad som orsakat utredningen men säger i ett uttalande att den handlar om att "försäkra att företagen möter Nasas krav på säkerhet på arbetsplatsen, inklusive att drogfrihet efterlevs.

Johan Kristensson

Mer om: Space X Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer