Elon Musk hånar SEC på Twitter

2018-10-05 15:01  
Foto: TT, imago stock

Aktien i den amerikanska elbilstillverkaren Tesla faller i förhandeln på Wall Street sedan koncernchefen Elon Musk hånat USA:s finansmyndighet SEC i ett inlägg på det sociala nätverket Twitter.

(Artikeln är uppdaterad.)

Aktien i den amerikanska elbilstillverkaren Tesla föll ordentligt på Wall Street sedan koncernchefen Elon Musk hånat USA:s finansmyndighet SEC i ett inlägg på Twitter. Aktien rasade 7,1 procent.

Inlägget – där orden bakom SEC:s förkortade namn förvanskas – kommer sedan en federal domstol beordrat Elon Musk och SEC att skriftligen motivera en uppgörelse som gör att Musk kan sitta kvar som chef för Tesla.

Aktien i Tesla rasade i förra veckan sedan SEC anklagat Musk för bedrägeri, då han spridit vilseledande och falska uppgifter på Twitter om privatiseringsplaner.

Enligt uppgörelsen med SEC avgår Musk som styrelseordförande samtidigt som Tesla betalar 20 miljoner dollar i böter. Musk tillåts dock sitta kvar som koncernchef.

Mer om: Elon Musk Twitter

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer