Elon Musk: Ai kan leda till tredje världskrig

2017-09-04 15:19  
Elon Musk. Foto: dpa picture alliance / Alamy

Nordkorea är ingenting att oroa sig för i jämförelse med ai, hävdar Elon Musk.

Ännu en gång är Teslas vd Elon Musk ute och pekar på att artificiell intelligens, enligt honom, är det enskilt största hotet mot mänskligheten. Den här gången hävdar han att ai kan leda till tredje världskriget, skriver Guardian.

Hans rädsla den här gången triggas av ett uttalande från Vladimir Putin där den ryska presidenten säger att ”artificiell intelligens är framtiden, inte bara för Ryssland, utan för hela mänskligheten ... Det kommer med enorma möjligheter, men också ett hot som är svårt att förutsäga. Den som blir ledare i denna sfär kommer att bli världens härskare.”

Musk är mindre oroad över Nordkoreas alltmer aggressiva nukleära ambitioner. Han menar att om Pyongyang lanserar en nukleär missil så ”skulle det vara självmord”. Musks uppfattning är att ai är betydligt mer riskabelt än vad Nordkorea och Kim Jong-Un är.

Det är inte första gången som Elon Musk vädrar sin rädsla för ett ai-krig. Så sent som förra månaden var han en av mer än 100 personer som krävde ett FN-lett förbud mot dödliga autonoma vapen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer