Dags för avancerat spel i webbläsaren

2013-04-02 12:14  

Nu finns en teknik för att köra tunga 3d-spel direkt i webbläsaren.

Företaget Mozilla som ligger bakom webbläsaren Firefox har demonstrerat en teknik som gör det möjligt att köra spel i webbläsaren med prestanda som en spelkonsol utan att behöva använda några speciella insticksprogram, skriver Cnet.

I en video visar Mozilla hur ett 3d-spel körs i webbläsaren med hjälp av spelmotorn Unreal Engine 3 som konverterats för Firefox.

Det har gjorts med hjälp av en utvecklad version av JavaScript som döpts till ASM.js.

- Den optimerar kod mycket bättre och är ungefär dubbelt så snabb, säger Mozillas teknikchef Vladimir Vukicevic till Cnet.

Vid sidan av samarbetet med Epic som gjort spelmotorn arbetar Mozilla även med andra stora spelutvecklare som Disney, Electronic Arts och ZeptoLab för att göra webbversioner av deras produkter.

Martin Best som är produktchef för spel hos Mozilla förväntar sig att spelutvecklare är intresserade av att utveckla webbaserade spel då dessa bara kräver stöd för HTML5 i stället för att behöva stödja många olika typer av plattformsspecifik kod, skriver Cnet.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer