Populärteknik

Då ska du byta disktrasan – enligt professorn

Foto: Marcus Schjött

Hur ofta ska man byta disktrasan? Professor Marie-Louise Danielsson Tham guidar dig bland kökets bakteriefällor.

Publicerad

Många bakterieparadis finns det i våra hem. En av de värsta syndarna är ett av kökets mest använda redskap: disktrasan, som gömmer allt från e-coli till salmonellabakterier. Trots varningssignaler är vi nog många som väntar lite för länge med att byta ut den snuskiga trasan.

Materialet spelar ingen roll – virkad, i lin eller en vanlig Wettex – disktrasan drar åt sig bakterier.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här