Då lanseras Huaweis prestigemobil P50

2021-07-19 13:19  

Nu är det klart när kinesiska Huaweis uppföljare till P40 lanseras. Den nya ultramoderna telefonen P50 presenteras den 29 juli. Det skriver företaget i ett inlägg på Weibo.

Det är företagets chef för konsumentdivisionen, Richard Yu, som är talesperson när nyheten om att P50 presenteras nästa vecka. Han skriver på Weibo att P50 markerar början på ”en ny era för mobilfotografering”.

Lanseringen sker ett år efter att den uppmärksammande modellen P40 som enligt flera mobilexperter var årets bästa mobil 2020. Förväntningarna på P50 är höga och förhandsspekulationerna har handlat om just en uppgradering av kamerasensorn, ett helt nytt operativsystem (Harmony OS - som Ny Teknik skrev om här) och överlag förbättrad prestanda.

Läs mer: Test: Huawei Mate 40 Pro – Bra nog att klara sig utan Google?

P40 fick mycket beröm för sin hårdvara medan mjukvaran mottogs mindre positivt. Frågan är nu om Huaweis ingenjörer lyckats med att få fram en lur som matchar, och kanske överträffar marknadens förväntningar på både mjuk- och hårdvarusidan.

Läs mer: Huawei lanserar operativsystem för tekokare (och telefoner)

Per Malm Danielson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer