Cykla på Themsen

2014-10-07 09:29  
Den 12 km långa cykelbanan kan minska cykeltiden med 30 minuter. Foto: River Cycleway Consortium

En grupp arkitekter och ingenjörer vill bygga flytande cykelbanor i London.

Det är trångt på gatorna i London under rusningstrafiken. Speciellt för cyklisterna som då utgör 24 procent av trafikanterna.

För att lätta på trycket och göra det säkrare för dessa vill nystartade River Cycleway Consortium bygga en 12 km lång flytande cykelbana på Themsen som de döpt till The Thames Deckway. Den som cyklar hela sträckan skulle då kunna göra en tidsvinst på 30 minuter jämfört med att tråckla sig fram längs stadens gator, skriver Cycling Weekly.

Längs banan ska det finnas flera av- och påfarter tillsammans med stationer där cyklisterna kan få något att dricka.

Hela banan ska förses med sensorer som håller koll på trafikläget och vädret och varnar cyklisterna för olämpliga förhållanden.

Nu planerar konsortiet att göra en studie för att se om projektet är genomförbart. Men redan nu har de konstaterat att det blir dyrt, omkring motsvarande sju miljarder kronor vilket ska finansieras via avgifter där en tur längs banan ska kosta omkring 20 kronor.

Jan Melin

Mer om: Cykelväg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer