Analytiker: Apples teknik två år före konkurrenterna

2017-10-03 14:52  

Nu får Apples konkurrenter börja jaga, enligt analytiker har teknikjätten ett kraftigt försprång.

För några veckor sedan presenterade Apple årets Iphones. En av dessa är flaggskeppstelefonen Iphone x. Med den lanserades företagets nya true depth-teknik.

Den profilerade Apple-analytikern från KGI Securities, Ming-Chi Kuo, hävdar att teknologin ger Apple ett försprång gentemot sina konkurrenter med två år, skriver Ubergizmo.

Detta har analytikern pratat om tidigare. Men presentationen av Iphone x gjorde honom mer övertygad.

Läs mer:

Läs mer: Samsung Galaxy Note 8 snabbare än Iphone 8 Plus

På Iphone x har den klassiska hemknappen tagits bort. I stället ska telefonen styras med olika gester – för att komma till hemskärmen används en svepande rörelse upp från botten, till exempel. Den digitala assistenten Siri kan aktiveras antingen med rösten eller ett dubbelklick på strömknappen.

True depth-teknologin används bland annat i den nya funktionen face id. 3d-modellen av ditt anlete kan användas på flera olika sätt – bland annat för att låsa upp telefonen eller för att verifiera köp med betallösningen Apple Pay.

Den 3 november släpps Iphone x. Rapporter gör dock gällande att den inledningsvis verkar komma i en begränsad upplaga, detta efter produktionsproblem.

Viktor Krylmark

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer