Amaras lag: En enkel till Mars 

2022-03-29 08:21  
Ny Tekniks podcast ”Amaras lag”. Foto: Unsplash

PODCAST. Vi har lagt Sökexperimentet bakom oss – nu tar Ania Obminska med Simon Campanello och Viktor Krylmark på en resa till Mars. 

Lyssna på avsnittet i spelaren nedan.

Kan de första människorna ta sig till den röda planeten redan 2029? Elon Musk verkar tro det. Andra är inte lika säkra. Varför vill vi ens resa dit, trots lång resväg, kosmisk strålning, brist på syre och avsaknad av flytande vatten? (Och hur kommer Christofer Columbus assistent in i bilden?) 

– Det känns som att Elon Musk kan lyckas skicka folk till Mars. Men kommer han att kunna skicka hem dem? undrar Simon Campanello. 

Experterna Anna Neubeck (forskare vid Institutionen för geovetenskaper, Uppsala universitet och förläser på kursen ”Jordens undergång”) och Ulf Berggren (föreläser om rymden och driver Rymdkunskap) hjälper oss att reda ut varför Mars är så lockande för oss Jordbor, vad som kommer att krävas för att klara den drygt sju månader långa resan dit och vad vi behöver för att överleva när vi väl har kommit fram.  

Prenumerera på Ny Tekniks podcast? Ja! Det gör du genom att följa länkarna nedan till den podcastplattform du föredrar.

Podcast Apple-enheter

Spotify

Acast

Google Podcasts

Pocket Casts

Podbean

Podcast Addict

Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer