Aldrig mer soppatorsk

2016-01-29 09:41  
Med en mobilapp beställs bensin så kommer en tankbil och fyller på bränsle. Foto: Booster Fuels

Om inte du kan komma till bensinmacken så kommer den till dig.

Amerikanen Charlie Campbell kör några hundra kilometer med sin bil varje vecka. Men det är fem månader sedan han besökte en tankstation, skriver Star-Telegram.

Förklaringen är att han utnyttjar tjänsten Booster Fuels. När han behöver bensin beställer han den med en mobilapp som via gps visar var billen finns. Efter en stund kommer då en tankbil och fyller på nytt bränsle.

Hittills har det nystartade företaget som bland annat fått kapital från affärsmannen Ross Perot och Microsofts medgrundare Paul Allen tecknat avtal med flera företag som tillåter Booster Fuels att köra in på företagens parkeringsplatser och under arbetsdagen tanka de anställdas bilar.

Det är den affärsmodell som Booster Fuels använder just nu men på sikt ska det kunna bli en allmän tjänst.

- Vi hoppas kunna eliminera behovet av att åka till en tankstation för 90 procent av alla bilister, säger företagets vd Frank Mycroft till Tech Crunch.

Den här veckan har företaget fått ett kapitaltillskott på motsvarande 76 miljoner kronor för att kunna expandera utanför hemstaten Texas till området runt San Fransisco, skriver Booster Fuels i ett pressmeddelande.

Jan Melin

Mer om: Tankstation

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer