Innovation

Uppblåsbara takräcket löser krångel vid transporter

Foto: Ultix
Foto: Ultix
Foto: Ultix
Foto: Ultix

Ett par takräcken som är små nog att få plats i en skolåda. Tair rack är universallösningen som passar alla bilar, med en konstruktion som har inspirerats av cykeldäck.

Publicerad

För dragkrokslösa bilägare är takräcket en räddare i nöden när det kommer till att skeppa plank, skidor eller kanske till och med en soffa. Dessvärre är de ofta dyra, jobbiga att få på samt inte direkt smidiga att ha liggande när de inte används.

Men nu finns det ett alternativ som löser transportbehovet på ett fiffigt sätt.

Tair rack är något så udda som ett uppblåsbart takräcke. Företaget bakom, Ultix, säger att de har inspirerats av cykelvärlden. Detta för att få till ett system som är lättviktigt, tar liten plats – och som går att pumpa. Resultatet är ett par takräck som enkelt går att stuva undan när de inte behövs.

Ryms i en skolåda

Alla komponenter finns i en påse stor som en skolåda och systemet består enkelt sett av cykelslangar som ligger i ett nylonskydd. När de är uppblåsta, antingen med en handpump (eller elektrisk pump om du har en sådan i bilen), fästs de med hjälp av några spännband. Enligt Ultix tar det hela inte mer än några minuter och slangarna är tillräckligt robusta för att klara även rätt rejäla saker.