Innovation Snart kan du ha labbodlad fisk på tallriken Bluenalu har tagit fram en labbodlad fisk från celler av sydseriola. Foto: Bluenalu I december presenterade San Diego-bolaget Bluenalu rätter gjorda på den egna labbodlade fisken. Foto: Bluenalu Bluenalus cellbaserade labbodlade fisk, här friterad. Foto: Bluenalu Med cellvävnad från en levande fisk har San Diego-baserade Bluenalu framställt en labbodlad variant, utan vare sig ben eller fjäll. Inom två år kan en produkt finnas på marknaden. Ania Obminska Publicerad 10 jan 2020 kl 12.25 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ innovation fiskodling fisk nyheter
ENERGI Tyskland svarar ”vansinnig” Busch: ”Höga elpriser beror på Sverige” Ebba Busch (KD) är ”vansinnig på tyskarna” för de höga elpriserna, uttryckte hon på torsdagen. Nu slår Tyskland tillbaka.
INDUSTRI Saab säljer sjöradarsystem – ordern värd 340 miljoner kronor FMV beställer Sea Giraffe 1X för 340 miljoner kronor med leveranser fram till 2026.