Innovation

Snart kan du ha labbodlad fisk på tallriken

Bluenalu har tagit fram en labbodlad fisk från celler av sydseriola. Foto: Bluenalu
I december presenterade San Diego-bolaget Bluenalu rätter gjorda på den egna labbodlade fisken. Foto: Bluenalu
Bluenalus cellbaserade labbodlade fisk, här friterad. Foto: Bluenalu

Med cellvävnad från en levande fisk har San Diego-baserade Bluenalu framställt en labbodlad variant, utan vare sig ben eller fjäll. Inom två år kan en produkt finnas på marknaden.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →

Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.


Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här