Innovation

Så ska SKF:s kullager bli intelligenta

I vår ska Alan Begg, FoU-chef på SKF, presentera en hemlighet som ”ska ge stort eko i omvärlden”. Foto: Sören Håkanlind
I vår ska Alan Begg, FoU-chef på SKF, presentera en hemlighet som ”ska ge stort eko i omvärlden”. Foto: Sören Håkanlind
Ari Paalanen, SKF. Foto: Sören Håkanlind
Ari Paalanen, SKF. Foto: Sören Håkanlind
SKF utanför tio-i-topp. Storföretagen som satsade mest på FoU 2011.
SKF utanför tio-i-topp. Storföretagen som satsade mest på FoU 2011.
SKF:s forskning och utveckling, miljarder kronor.
SKF:s forskning och utveckling, miljarder kronor.

Alan Begg från Skottland har varit FoU-chef på SKF i fem år. Under den tiden har bolaget ökat sina årliga investeringar i forskning och utveckling med 80 procent. Det är en betydande ökning. Även som andel av omsättningen har satsningen blivit större.

Publicerad

– Mitt uppdrag är att skapa nästa generations produkter, och för att hävda sig i den tuffa konkurrensen krävs resurser, säger Alan Begg.

Han arbetar i samma kvarter där SKF:s grundare, Sven Wingqvist, en gång började som driftingenjör på Gamlestadens textilfabrik i Göteborg. Det historiska kvarteret heter sedan länge Kulan, och ligger i stadsdelen Gamlestaden.

Kumlasonen Sven Wingqvist fick patent på sitt sfäriska kullager den 6e juni 1907. Förra året, alltså 104 år senare, lämnade Alan Beggs utvecklingsingenjörer in 325 patentansökningar, 75 fler än året innan.

– Det är en medveten satsning, säger Alan Begg.

De nya produkter och tjänster som han ska ta fram måste ge kunderna något extra, som inte lågpristillverkarna kan erbjuda. SKF:s fokus är smartare och mer miljövänliga produkter, som hjälper kunderna att spara energi och pengar.

Att SKF menar allvar med sin ökade satsning på nya produkter visar bolagets innovationsråd, som leds av vd och koncernchef Tom John-stone. Där beslutas om fem till tio större strategiska utvecklingsprojekt, med stor förändringspotential. (Se artikel intill.)

– Och när vi väljer ut de projekten tar vi inte hänsyn till framtida lönsamhet, säger Alan Begg.

SKF har i hemlighet utvecklat ett helt nytt lager, som bolaget tror kommer att ge stort eko i omvärlden. En källa beskriver det som ”en ny teknik som anses vara ett av de största genombrotten i SKF:s värld”.

Enligt Alan Begg handlar det om en typ av intelligent lager, som kommer att visas under våren 2013. Mer vill han inte säga.

SKF har ett samarbete med Luleå tekniska universitet sedan förra året och det ger en indikation om vad som väntar. Det är ett femårigt forskningsprojekt med den uttalade visionen att ta fram ”den tänkande maskinen”.

Tillsammans testar redan SKF och Luleåforskarna intelligenta kullager i malmvagnar. Där används inbyggda sensorer som på förhand varnar när kullagret är på väg att gå sönder. Tanken är att varningen ska nå fram till lokföraren, Trafik-verket och gruvbolaget.

Att ett antal sensorer har byggts in i det hemliga lager som ska visas upp nästa vår, är ingen vågad gissning. Frågan är hur avancerat SKF har lyckats gör det smarta lagret. Klarar det att mäta såväl varvtal som rotationsriktning, vibration och belastning? Kan det både använda information från sensorerna för att ge prognoser när lagret behöver bytas ut, samt åtgärda mindre problem på egen hand utan att stoppa maskinen?

– Du får vänta och se, säger Alan Begg.

SKF:s strategiska utvecklingsprojekt

SKF:s innovationsråd leds av vd och koncernchef Tom Johnstone. Där väljer bolaget ut strategiska utvecklingsprojekt med stor potential. Just nu finns åtta sådana projekt – här är två av dem.

1. Ett lättare hjullager

Ambitionen var att minska vikten på en hjullagerenhet med 30 procent utan att öka kostnaden. Målvikten är nådd, men produkten är fortfarande något dyrare än tidigare. Aluminium har ersatt stålet i enheten runt lagret, hubben, och lagret är kompaktare. Produkten testas redan av biltillverkare, och SKF hoppas att produkten ska finnas på marknaden inom ett år.

2. Energieffektivare tätning

Ambitionen är att minska friktionen hos en lagertätning med 40 procent utan att öka kostnaden. Ingenjörerna är nära målet, enligt Alan Begg. Utvecklarna har jobbat med att optimera kontaktytorna mellan stålet i lagret och tätningens polymer, samt förbättrat smörjningen.

Produkten finns som prototyp och ska finnas på marknaden inom tre år.