Webbtv

Öppnar den hetaste köksprylen

Induktionsspisarna hettar upp pastavattnet på nolltid. Men hur fungerar de egentligen? Ny Tekniks webbtv-program Under skalet tar sig in i spisen.

Publicerad

Induktionsspisar är snabba, och kräver mindre energi än vanliga spisar. Dessutom bränner du dig inte, även om du sätter handen på en påslagen platta. Därför har de blivit en vanligare syn i svenska kök de senaste åren. Men ibland fungerar de inte alls. Säkert kan flera hemmakockar känna igen sig i problemet med att ingenting verkar hända när man dragit igång en platta. För att spisen ska fungera krävs det att stekpannan eller kastrullen som står ovanpå är magnetisk.

Just det här köksmisstaget råkar programledarna Adis Avdic och Jan Herrlin ut för när de gör sig redo att undersöka tekniken på insidan av den trendiga spisen. Vattnet i kastrullen förblir kallt, tills dess att de har bytt ut den mot ett kärl med magnetisk botten.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här