Populärteknik

Nu släpps Harry Potter-spelet som är uppföljaren till Pokémon Go

Foto: Niantic
Foto: Niantic

Tre år efter braksuccén är Niantic tillbaka med nya mobilspelet Harry Potter: Wizards Unite. Det släpps i Sverige på självaste midsommarafton.

Publicerad

Det var sommaren 2016 som vi snörde på oss gympaskorna och gick man ur huse för att fånga pokémons landet över. Spelet Pokémon Go blev närmast en folkrörelse och under de första månaderna fylldes gatorna av folk i alla åldrar som rustade med powerbanks slogs om gym och letade Snorlax-monster.

Nu är spelstudion Niantic tillbaka med ett nytt ar-spel som de hoppas ska ta världen med storm. Så glöm dans runt stången och ladda telefonerna, för på midsommarafton lanseras Harry Potter: Wizards Unite.

Spelet har betatestats i Australien och Nya Zeeland under våren, och de som provat på vittnar om ett mer avancerat spel än Pokémon Go. Själva spelet tar plats efter att Voldemort (för er mugglare kanske det ska tilläggas att han är skurken i J.K. Rowlings bokserie) besegrats, och spelarnas huvuduppdrag är att säkerställa att mugglarsamhället förblir lyckligt ovetande om den magiska världen. Grundpremisserna är annars desamma som i Pokémon Go – du ger dig ut i verkliga världen för att hitta artefakter, magiska väsen och karaktärer ur Harry Potter-universumet.

Men vid sidan finns ett mer komplext spelsystem med karaktärsutveckling, minispel och så klart flerspelarelement där du slår dig samman med andra spelare för att besegra bossar. Om det fortfarande kan locka en lika bred publik som Pokémon Go gjorde under de där första månaderna återstår att se.