Premium Mosa Meats forskningschef: ”Ett protein kostar en miljon euro per gram” Med stamceller från djur går det att odla kött i bioreaktorer. Inga djur behöver då slaktas. Först i världen var nederländska Mosa Meat, som nu kämpar för att få ned kostnaden. Ania Obminska Publicerad 8 jan 2021 kl 06.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Annons Logga in här Prova Ny Teknik – 99 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ nyheter kött mat premium
ENERGI Gör ny vindkraft i havet någon skillnad? Busch får mothugg Oenighet om ny svensk havsvindkraft: Expert ifrågasätter ”18 procent”. • Svenska kraftnät: Inte det som avgör.
ENERGI Förslaget: Avskaffa dyra elavtal – ”Alldeles för högt pris” Kunder som inte aktivt väljer ett elbolag tvingas i dag till dyra avtal. Nu föreslår en utredning att dessa så kallade anvisningsavtal slopas.
KARRIÄR Pehrson: Forskare ska vara fria, nyfikna och lite jobbiga Sverige ska värna den akademiska friheten. Nu tillsätts en utredning.