Premium

Mosa Meats forskningschef: ”Ett protein kostar en miljon euro per gram”

Med stamceller från djur går det att odla kött i bioreaktorer. Inga djur behöver då slaktas. Först i världen var nederländska Mosa Meat, som nu kämpar för att få ned kostnaden.

Publicerad

När nederländska Mosa Meats forskningschef Mark Post presenterade världens första labbodlade hamburgare 2013 hade den kostat 250 000 euro att tillverka. Tre labbtekniker hade lagt ner tre månader på att få de 20 000 individuella muskelfibrer som behövdes för att få burgaren att växa.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här