Premium

Lundabolag vill minska matsvinnet med ätbar förpackning

Ett sätt att minska vårt matavfall är att öka hållbarheten för frukt och grönt. Tillsammans med Lunds universitet utvecklar Saveggy ett biobaserat och ätbart alternativ till plast som skyddar gurkor. 

Publicerad

För den som köper frukt och grönt i en matbutik är plasten som skyddar färskvarorna en vanlig syn. Materialen ökar hållbarheten, men har också en baksida. Ofta är de fossilbaserade och orsakar därmed koldioxidutsläpp vid tillverkningen, och när plasten fyllt sitt syfte slängs den för det mesta i soporna. 

🔒 För att läsa artikeln behöver du vara prenumerant


Prova Ny Teknik – 89 kr
för 2 månader


Få tillgång till allt på nyteknik.se samt e-tidningen.
Prenumerationen förnyas automatiskt efter din provperiod till ordinarie pris 299 kr/månad. Ingen bindningstid, säg upp när du vill. Gäller endast nya prenumeranter.



Kom igång nu →

Är du medlem i Sveriges Ingenjörer eller tidningsprenumerant? Aktivera ditt konto här
Se andra erbjudanden: nyt.se/prenumerera