Premium

Enzymteknik en nyckel till Oatlys havredryckssuccé

Oatlys stora genombrott kom för bara några år sedan. Men då hade uppfinnarna jobbat med att förfina havredrycken ända sedan början på 1990-talet.

Publicerad

Läser du på baksidan av en förpackning av Oatlys klassiska havredryck märker du att ingredienserna är ganska få: havre, vatten, rapsolja, salt, vitaminer och kalcium. Receptet låter enkelt. Men vad innehållsförteckningen inte avslöjar är att det kan vara rätt komplicerat att tillverka en sådan här produkt, och att det ligger över 25 års arbete bakom.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här