Populärteknik

En väldans massa järnvägshjul

Surahammarfabriken, okänt årtal. Foto: Asea
Surahammarfabriken, okänt årtal. Foto: Asea
Järnvägshjul vid fabriken i Surahammar. Foto: Jörgen Appelgren
Järnvägshjul vid fabriken i Surahammar. Foto: Jörgen Appelgren

Surahammar har i 150 år, tillverkat hjul för järnvägens spår. Nu tågar Japan in, i form av lean, men hjultraditionen består.

Publicerad

Järnvägshjul från Surahammarfabriken sitter på nästan alla tåg som rullar i Sverige. Ny Teknik besökte i höstas den anrika fabriken som satsar mot framtiden med mer leananpassad tillverkning, en process med inspiration från den japanska fordonsindustrin.

Några robotar finns inte i fabriken och bara ett fåtal nya och avancerade fleroperationsmaskiner. Mycket av hjultillverkningen går till på ungefär samma sätt som det alltid gjort, konstaterade Ny Tekniks reporter Fredrik Karlsson.

Läs reportaget: Lean ska lyfta Surahammars anrika industri

Det är det italienska företaget Lucchinis svenska dotterbolag som sedan 15 år driver verksamheten. Tillverkningen har drivits i olika regi, bland annat som en del av Asea, men startades av Surahammars bruk för 150 år sedan. Fabriken har alltså legat på bruksområdet så länge den har funnits.

Hjulkalendern

I Ny Tekniks hjuliga serie lyfter vi varje dag fram till julafton upp något kul på hjul. Har du tips på fordon som borde vara med? Mejla ada.fredelius@nyteknik.se.