Övriga nyheter

En retrospelsdröm i ädelträ

Love Hulténs korsning mellan exklusiv träkänsla och retrospel har väckt stor uppmärksamhet världen över. Ingen av skapelserna har ännu lett till någon massproduktion för försäljning. Men nu planeras för en Kickstarterkampanj med 500 exemplar av konsolen lagom till jul. Foto: Love Hultén

Ädelträ och tv-spel är ingen vanlig kombination. Men med en Raspberry Pi, en emulator för retrospel och en stor portion slöjdarglädje har Love Hultén byggt en handhållen spelkonsol som rymmer alla dina 80-talsspeldrömmar.

Publicerad

Nintendos Game Boy Advance SP är utan tvekan en av historiens mest tilltalande spelkonsoler när det gäller designen. Nu har finsnickaren och spelentusiasten Love Hultén tagit ett blad ur Nintendos designbok och byggt vad som ser ut som en Game Boy Advance SP i amerikanskt valnötsträ.

– Jag reser ganska mycket, och var i behov av en smidig bärbar emulator-konsol. Nintendos GBA SP har alltid varit en favoritkonsol med sitt lilla vikbara format, så jag tog mig an utmaningen att försöka skapa någonting likvärdigt i trä, säger Love Hultén.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här