Brottsutredning efter tågkatastrof

2013-07-10 07:52  

Kanadensisk polis har inlett en utredning efter tågkatastrofen i Lac-Mégantic, som hittills krävt minst 15 liv. Myndigheterna säger sig ha funnit bevis för att tåget manipulerats innan det spårade ur och exploderade.

Kanadensisk polis har inlett en brottsutredning efter katastrofen med tåget som exploderade i staden Lac-Mégantic, som hittills krävt minst 15 liv.

Myndigheterna säger sig ha funnit bevis för att tåget manipulerats innan det kom i rullning och spårade ur innan det exploderade i stadens centrum, rapporterar CNN.

Tåget var lastat med råolja och det tog över ett dygn att släcka branden. Polisen befarar att minst 50 personer mist livet i branden.

Det amerikanska tågbolaget i centrum för tågkatastrofen beskyllde på tisdagen brandmännen för tågurspårningen.

Ordföranden för Montreal, Maine & Atlantic Railway (MMA), Edward Burkhardt, anklagade brandmännen för att ha att slagit av tågets bromsar när det stod parkerat i Nantes, 13 kilometer från Lac-Mégantic.

Brandmännen hade kallats dit för att släcka en mindre brand i ett av tågets fem lok.

Burkhardt berättade för dagstidningen La Presse att brandmännen släckte elden med en brandsläckare. För att göra det måste de först stänga av det första lokomotivets motorer. Det ska ha orsakat katastrofen, skriver AFP.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer