Populärteknik

Allt vi vet om Googles Pixel 2

Bilden påstås föreställa Googles Pixel 2 och Pixel 2 XL.
Bilden påstås föreställa Googles Pixel 2 och Pixel 2 XL.
Foto: Behance
Foto: Behance
Läckor till Droidlife hävdar att nya Pixel 2 kommer att se ut så här.
Läckor till Droidlife hävdar att nya Pixel 2 kommer att se ut så här.
Google Pixel 2 ryktas få mer rundade hörn än tidigare.
Google Pixel 2 ryktas få mer rundade hörn än tidigare.
Så här kan Google Pixel 2 XL komma att se ut. Foto: Android Police
Så här kan Google Pixel 2 XL komma att se ut. Foto: Android Police

Datumet för när Google kommer att presentera sin nya telefon Pixel 2 närmar sig. Här samlar vi alla rykten inför eventet.

Publicerad

2017-10-02

Tjocka skärmkanter till Pixel 2? Ja enligt läckor till sajten Trusted Reviews går Google mot strömmen och lanserar en telefon med tjocka kanter. Trusted Review kommenterar bilderna som påstås föreställa Pixel 2 och Pixel 2 XL med: ”Pixel 2 löper risken att kännas föråldrad redan när den presenteras”.

Telefonerna offentliggörs på Onsdag.

2017-09-28

Nytt porträttläge i Pixel 2. Vi närmar oss presentation av Googles nya telefoner. Ett nytt porträttläge ska vara på planterat, och tillgängligt direkt i kamera-appen som finns i Pixel 2-telefonerna. Funktionen uppges påminna om porträttläget som redan är tillgängligt på IPhone 7 Plus och IPhone 8 Plus.

Funktionen kommer alltså att göra alltså bilders bakgrunder blir suddiga. I Pixels fall är det inte kameran som kommer skapa effekten utan telefonens mjukvara, skriver IB Times.

2017-09-26

Nya läckor om Pixel 2 har nått allmänheten och publicerats på Behance. Enligt konceptbilderna som sajten publicerat är Pixel 2 väldigt lik fjolårets Pixel.  Pixel 2 xl ser däremot ut att få att större lyft.

Pixel 2 uppges ha en kameralins på baksidan, där programvaran möjliggör så kallas "bokeheffekt", om så önskas. Pixel launcher ska enligt en källa till  Russakovskii fått en stor omdesign.

Vidare hävdar Russakovskii att Pixel 2 i lyssnar efter musik. Så om den noterar en låt i bakgrunden så kommer telefonen att visa artist och låttitel på den låsta skärmen.

2017-09-20

Kinda blue, Just black och Clearly white. Det är färgerna som Googles nya telefon Pixel 2 kommer att levereras i, enligt källor till Driodlife. Samma källor hävdar att priset kommer ligga runt 649 dollar för 64 gb och 749 för 128 gb.

Pixel 2 XL kommer att levereras i två färger. Black & White och Just black. Priset på dessa telefoner kommer att ligga på 849 dollar eller 949 dollar. Kapaciteten man har att välja på är 64 gb eller 128 gb, skriver Droidlife.

2017-09-19

Fjolårets Pixel utrustades med ett Snapdragon 821-chip. Till uppföljaren Pixel 2 som rullas ut 2017 sägs Google inte spara på krutet. Enheten ryktas vara rustad med ett Snapdragon 835-chip tillsammans med 4gb ram.

Pixel (inte xl) ska finnas med 32 gb minne som tillval, det är däremot inte känt ifall det ersätter 32 gb-modellen helt.

Källor till XDA Developers hävdar att Pixel 2 Xl kommer att få en skärm om 6 tum. En Oled-skärm med 1440p-upplösning. Samma källa hävdar att enheten kommer att vara rustad med en "klämbar" ram. Med den ska man till exempel kunna tysta inkommande samtal.

2017-09-17

Google bekräftar datumet för när kommande Pixel-telefoner kommer att presenteras. Det blir den 4 oktober.

Google har valt att gå med en slogan som lyder: "Ask more of your phone", för årets event. Kan man möjligen läsa in att den röststyrda assistenten kommer att bli betydligt bättre än tidigare? Vi får se.

Tidigare rykten

Ett par nya Pixeltelefoner väntar nu i höst. Ett tidigt rykte gör gällande att telefonen kommer att gå samma öde till mötes som Iphones. Det vill säga: den kommer att sakna hörlursuttag, skriver Venturebeat. Istället verkar det so att det är USB-C-hörlurar eller bluetooth som gäller.

Vidare skriver samma källa att telefonerna antagligen kommer att vara utrustade med dubbla kameror på baksidan.

När kommer Pixel 2 till Sverige? Den som det visste. Men den första Pixel-modellen presenterades den 4 oktober 2016. Det är inte helt otänkbart att Sverige är ett av de prioriterade länderna när det kommer till själva utrullningen. I sådana fall bör de första enheterna nå svenska butiker före årsskiftet.