Tipsen som får semestern att kännas längre

2009-08-18 23:00  
Du kan hålla kvar sommarkänslan genom att vara utomhus så mycket som möjligt. Varför inte hålla möten i gröngräset? Foto: Colourbox

Tänk sommar! Det är bästa sättet att hålla kvar semesterkänslan, säger må bra-experten.

Det är viktigt att inte dra ner rullgardinen, bara för att semestern är slut.

- Håll kvar sommarkänslan genom att ta vara på ljuset, bland annat genom att vara utomhus så mycket som möjligt, säger Katarina Wi-doff, författare till boken Må bäst orka mer - inspiration till ett optimalt och roligare liv.

Det här är några av hennes tips:

* Håll mötena utomhus. Om ni inte är så många kan ni testa promenadmöten.

* Lunch-picknick är ett trevligt sätt att träffas många. Och billigt - alla tar ansvar för sin egen mat.

* Kick off ombord på en båt är somrigt.

* Tänk september som sommarmånad. Ta ett dopp efter jobbet - om du inte bor alltför långt norrut, förstås.

* Häcka på uteserveringarna så länge det går, med filt går det ännu längre.

* Inför roliga timmen på fikapausen. Kroppens celler påverkas av om vi har roligt eller ej.

* Ät mycket frukt och grönsaker, ju mer färg desto mer antioxidanter och vitaminer. När allt mognar nu är det perfekt att äta dem råa. Bra att mota suget efter bullarna med.

* Njut av det du äter, nyttigt eller ej.

* Fortsätt träna - eller börja om det blivit väl mycket hängmatta - lite varje dag.

Med tio armhävningar och tjugo situps varje morgon och lite stretchning kommer du att på ett år ha gjort 3 650 armhävningar och 7 300 situps och 2 000 minuter stretchning. Lägg till en snabb promenad så får du allsidig träning.

* Lita på dina känslor och säg nej ibland. Att alltid vara andra till lags kan bränna ut dig.

* Glöm inte att andas. Några långsamma djupa andetag med hela lungorna sänker blodtrycket och pulsen.

Elisabeth Vene

Mer om: Semester Kick off

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer