Karriär

Stressen avslöjar vem du är

Djup koncentration rådde när ingenjörerna fick fylla i ett självskattningstest för att komma fram till sin personlighetstyp. Karriärexperten Bengt Kallenberg guidade genom formuläret. Foto: Angelica Söderberg
Testet visade om personlighetstypen var den stabila, den inspirerande, den analytiska eller dominanta. Foto: Angelica Söderberg

Lär dig hur du agerar under press. Först då kan du hitta vägar till utveckling. Det var budskapet under Ingenjörskarriärs seminarium om personlig utveckling.

Publicerad

Intresset för Ingenjörskarriärs och Sveriges Ingenjörers frukostseminarium på tisdagsmorgonen var så stort att platserna inte riktigt ville räcka till. Extra stolar fick plockas fram för att rymma de omkring 85 ingenjörer som hade sökt sig till Talentums lokaler i Stockholm för att lära sig mer om sin personlighetstyp.

- Första steget för dig som vill utvecklas är att öka din självkännedom. Genom att förstå vem du är i grunden kan du se när du kommer mest till din rätt. Det ger dig möjlighet att använda dina talanger, resurser och förmågor på bästa sätt. Och att veta hur du är när du är pressad, sade Bengt Kallenberg, coach inom ledarskaps- och karriärfrågor på Sveriges Ingenjörer.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här