Karriär

Lär kroppen prata som munnen

Många ledare vet med sig att de ska se säkra, kraftfulla och bestämda ut. Färre fattar att de ska utstråla empati och värme också. - Det är viktigt för karriären, säger ledarskapsexperten och tipsar om hur.

Publicerad

Den ledare som vill att de anställda ska samarbeta gör klokt i att fila på sin förmåga att få medarbetarna att känna sig värdefulla och respekterade. I sin blogg på Forbes ger ledarskapsexperten Carol Kinsey Goman tips på hur man får sitt kroppsspråk att stämma med budskapet om samarbete.

1: Slappna av. Öppet kroppsspråk är långt mer övertygande än korsade armar och ben, det visar flera forskningsstudier.

2: Luta dig framåt. Om du lutar dig bakåt uttrycker du att du vill fjärma dig från personen framför dig. Att luta sig framåt signalerar gillande och förtroende. Men vänta med det tills ni har etablerat personlig kontakt, annars får det motsatt effekt.

3: Rikta in kroppen. Vänd hela kroppen och ansiktet mot den som talar med dig. Minsta lilla du vänder dig bort får personen att känna att du har tappat intresset.

4: Spegla den andra. Att spegla en annan persons ansiktsutryck och kroppshållning är ett ordlöst sätt att visa sig engagerad och positivt inställd.

5: Använd ditt huvud. Om du vill uppmuntra den som talar att fortsätta är det effektivt att nicka tre gånger i rad. Att lägga huvudet på sned ger också intryck av att du är inkännande och förstående. Fast ta det försiktigt så att du inte uttrycker undergivenhet i stället.

6: Se uppmärksam ut. Den starkaste signalen är att vara hundra procent uppmärksam på den som pratar. Bekämpa lusten att titta på klockan eller mobilen, titta inte på hur de andra åhörarna reagerar.

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook!