Karriär

Här är 10 kompetenser företagen vill ha

Vilka kompetenser blir de mest åtråvärda 2019? Nätverksplattformen Linkedin har tittat närmare på datan och sammanställt en lista.

Publicerad

För att göra en sammanställning av de 10 viktigaste kompetenserna 2019 har den stora nätverksplattformen Linkedin fördjupat sig i sin egen data. Vilka egenskaper och meriter tycker chefer är de mest värdefulla, men svåra att finna?

Enligt Linkedin tycker 57 procent av högre chefer att de sociala kompetenserna är allra viktigast och de fem viktigaste är:

1. Kreativitet: Kreativa medarbetare hittar morgondagens lösningar.

2. Övertalningsförmåga: Det räcker inte att ha en fantastisk produkt eller tjänst. För att få andra att bli intresserade och köpa vad ditt företag erbjuder behövs övertalningsförmåga, enligt Linkedin.

3. Samarbetsförmåga: Med allt mer komplexa och gränsöverskridande projekt blir det också allt viktigare att samarbeta på ett effektivt sätt.

4. Anpassningsbarhet: Mycket förändras hela tiden. Den som är anpassningsbar klarar av att lösa gårdagens liksom morgondagens problem.

5. Tidshantering: Den som är bra på att planera och hantera sin tid kommer alltid att ha en viktig fördel gentemot andra, genom hela karriären, enligt Linkedin.

Här är ytterligare fem kompetenser och meriter som företagen söker:

1. Utvecklare med molnkompetens: Allt fler företag har och använder sig av olika molntjänster, då behövs ingenjörer som kan möta utvecklingen.

2. Ai: Förklaringen är mycket enkelt, enligt Linkedin. Vi är inne i ai:ns tidsålder.

3: Analytisk förmåga: Många företag har tillgång till enorma mängder data i dag, men de behöver någon som kan dra smarta slutsatser och fatta smarta beslut utifrån informationen.

4. Personalledning: En modern chef bör kunna coacha och stärka sina anställda.

5. UX-design: Enligt Linkedin är detta nyckeln för att få den digitala världen att funka för människor.