Karriär

Gör avbrottet till din vän

Varje avbrott på jobbet är ett gyllene tillfälle att göra avtryck, skapa förväntningar, förklara något eller ingjuta energi, menar ledarskapsexperten. Foto: Colourbox
Varje avbrott på jobbet är ett gyllene tillfälle att göra avtryck, skapa förväntningar, förklara något eller ingjuta energi, menar ledarskapsexperten. Foto: Colourbox

Dessa ständiga avbrott. Just när det flyter på som bäst kommer någon och ställer en fråga. Ett nytt problem att lösa. Aldrig får man något gjort! Ledarskapsexperten har ett knep.

Publicerad

Möten, mejl, mess, problem att lösa, bränder att släcka. Dagens arbetsliv blir alltmer hektiskt. Krav, krav, krav. Det är svårt att hinna få sitt ”riktiga” arbete gjort.

Det finns ett sätt att hantera det här, enligt ledarskapsexperten: ändra synsätt.

-Alla de där avbrotten hindrar dig inte från att jobb, utan de är själva jobbet. Det har mina drygt 35 år som ledare lärt mig, skriver Douglas R Conant i sin blogg på Harvard Business Review.

Douglas R Conant har grundat och drivit ett par ledarskapsinstitut och skrivit bestsellern Creating Powerful Leadership Connections in the Smallest of Moments.

-Om vi betraktar dessa avbrott som arbete i stället för störande moment öppnas en helt ny värld av möjligheter. Varje avbrott är ett gyllene tillfälle att göra avtryck, skapa förväntningar, förklara något eller ingjuta energi.

Douglas R Conant beskriver företaget som ett levande system, där människor oavbrutet interagerar. Var och en ingår i ett nätverk av relationer.

-Alla dessa kan bli påverkade av det du gör och säger, skriver Douglas R Conant.

Han pratar inte om ledarskap i bemärkelsen titlar och position, utan att vem som helst av oss kan vara ledare i en given situation.