Biljätten GM planerar att avskeda 5.000

2018-03-02 17:09  
Här är GM:s självkörande bil. Foto: GM

Den amerikanska fordonstillverkaren General Motors (GM) har planer på att skära ner antalet arbetstillfällen i sin sydkoreanska verksamhet med 5.000, enligt dokument som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av.

Det skulle innebära en minskning på 30 procent av GM:s arbetsstyrka i landet, som i dagsläget ligger på 16.000 anställda.

Fordonstillverkaren ska dock hålla produktionen i landet levande om Sydkoreas regering genomför ett investeringspaket om 2,8 miljarder dollar riktade till den förlusttyngda verksamheten.

Enligt Reuters har GM även planer på att under de kommande tio åren tillsätta 1|100 nya tjänster i Sydkorea samt börja producera ett antal nya bilmodeller.

Tidigare har fackliga företrädare i Sydkorea hotat med storstrejk om fordonstillverkaren beslutar sig för att lägga ner produktionen helt och hållet.

Mer om: GM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt