Innovation

Tekniken ska hindra ”sängrullare” från att störa nattfriden

Foto: Ford

Värmesökande sängrullare kan vara en plåga för de lättstörda. Men om separata sängar känns för drastiskt så finns nu en lösning: en säng som använder teknik från fordonsindustrin.

Publicerad

Det tillhör inte ovanligheten i en parrelation att den ena parten störs av att den andre rullar runt på natten. Och det finns de som trots långvariga förhållanden aldrig vänjer sig och som över åren förlorar många värdefulla timmar. För många är att sova i separata sängar, men i värsta fall kan avsaknaden av närhet leda till relationskrasch – ett fenomen som kallas för sömn-skilsmässa.

– När par sover tillsammans så har de ofta mindre utrymme än ett barn har i sin säng. När människor sover är de som mest känsliga, så vi är programmerade att vakna när något rör eller nuddar vid oss. Den försvarsmekanismen kickar igång så fort någon i sängen rullar över till din sida, och sömnen störs medan den andra personen fortsätter sova i lugn och ro. Jag har sett det här förstöra relationer, säger Neil Stanley, doktor, sovexpert och författare till ”How to Sleep Well” i ett uttalande.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här