Innovation

Stor andel vägrar äta labbodlat kött i studie – för onaturligt

Ett antal laboratorier har presenterat odlat kött framställt med material från djur. Men i en ny studie var 35 procent av köttätarna allt för äcklade för att ens smaka på produkten.

Publicerad

Det forskas frenetiskt kring så kallat slaktfritt kött och utvecklingen går framåt i rask takt. Med stamceller från djur har Mosa Meat i Nederländerna lyckats odla kött i bioreaktorer.

Efter det tog McMaster University i kanadeniska Ontario fram en ny metod där köttet odlas i papperstunna ark av levande muskel- och fettceller, för att sedan låta dem växa samman till större köttflak. Och japanska Osakas universitet har lyckats 3d-printa Wagyu-biff, med samma struktur av fett, muskler och blod som originalet.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här