Sandvik öppnar labb för 3d-skrivare

2015-01-13 13:33  
Ny Teknik träffade Olle Wijk på Sandvik 2012 nämndes inte något labb för 3d-skrivare. Men nu ska ett upprättas. Foto: Stefan Estassy

Sandvik söker folk till ny FoU-enhet som ska jobba med 3d-tillverkning.

En av Sandviks långsiktiga satsningar handlar om 3d-tillverkning. Bolaget bygger upp ett utvecklingscentrum i Sandviken för att kunna nyttja kunnandet inom materialanalyser, metallurgi och materialkunnande.

Nu ökar Sandvik sin satsning och söker mer personal till sin 3d-utvecklingsenhet. Där ska koncernens olika 3d-initiativ samordnas för att sedan kunna utvärdera hur tekniken kan användas för allt från gruvborrutrustning till rör i kärnkraftver.

- Vi tror inte att den här tekniken förändrar världen. Men den kan bli ett intressant komplement, sa Olle Wijk, Sandviks forsknings- och utvecklingschef, hösten 2013 till Arbetarbladet, i samband med att bolaget fattade beslut om den nya FoU-satsningen på 3d.

När Ny Teknik träffade Olle Wijk försommaren 2012 för att tala om framtida FoU-områden nämnde han inte 3d-tillverkning.Följ Ny Teknik på Facebook!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer