Kritikerna jublar inte över Magic Leap

2018-08-09 14:15  

Ar-headsetet Magic Leap finns på riktigt. Men det verkar inte ha varit värt all uppståndelse.

Ett magiskt språng? Nja, inte enligt de teknikreportrar som fått lov att testa det så omtalade ar-headsetet Magic Leap One i samband med dess lansering. Däremot möjligen en föraning om vad som komma skall. Det lär dock dröja ett tag. Magic Leap One har nu släppts i några utvalda amerikanska städer och Florida-bolaget riktar sig främst till utvecklare som kan fylla plattformen med innehåll. Priset lär avskräcka många: 2295 dollar.

Så här tycker några av de kritiker som varit på plats hos Magic Leap och testat:

”Det känns inte som en tillfredsställande datorenhet eller ett stort steg framåt för förstärkt verklighet. Magic Leaps vision är ett övertygande alternativ jämfört med Silicon Valleys teknikjättar. Men det finns ett förbluffande glapp mellan företagets enorma resurser och delar av dess faktiska produkt. Jag tror på fullt allvar att Magic Leap ger en glimt av framtiden, men det kan ta lång tid att nå dit, och jag är inte säker på att Magic Leap blir företaget som hinner dit först”, skriver The Verges Adi Robertson.

”Precis som med Microsofts Hololens så lider Magic Leap One av ett begränsat synfält. Att inte kunna få en mer fullständig vy av rummets virtuella objekt är ett stort minus. Ibland har jag ingen koll på var sakerna jag inte kan se befinner sig. Då behöver jag hjälp av ljud för att spåra de virtuella sakerna”, anser Cnets Scott Stein.

”Den upprymdhet hos folk jag träffar hos Magic Leap är påtaglig, och det är rimligt. En del av dem har jobbat med det här i åratal. Men även om upplevelserna i demorummet är kul och visuellt imponerande så är inget av det något som får världen att gunga”, skriver Rachel Metz för MIT Technology Review.

 

 

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer