Klädd för att slakta rekord

2008-06-17 23:00  

38 världsrekord har slaktats sedan simmarnas nya superdräkt lanserades i februari. Fast Therese Alshammar fick en för kort storlek.

Hela den svenska simtruppen ska dra på sig den redan mytomspunna superdräkten LZR Racer under OS. Flera simmare har testat, däribland Therese Alshammar. Fast hon fick en för kort dräkt och kunde därför inte utvärdera den fullt ut. Nu går hon upp i längd.

OS-debuterande Hanna Westrin fick rätt storlek direkt. Sextonåringen hade på sig dräkten, som utläses Laser racer, när hon slog personligt rekord i 50 meter bröstsim i EM i mars.

- Den är jättebra. Man är väldigt rörlig och det känns som man får ett annat vattenläge, säger hon.

Speedo har utvecklat dräkten med hjälp av avancerad flödesdynamik och materialkunskap från Nasa. Ett supertunt, vattenavstötande material och svetsade sömmar ger simmaren extremt lågt motstånd i vattnet.

Trots alla nyslagna världsrekord tänker förbundskapten Thomas Jansson inte haussa simdräkten alltför mycket.

- Vi är glada att vi kommer att använda dräkten. Men det är träning och förberedelser som avgör hur det går på tävlingarna, säger han.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer