Hållbar industri

Upplev digitalisering på största mässan

200 000 personer besökte Hannovermässan 2014. Och lika många väntas i år.
200 000 personer besökte Hannovermässan 2014. Och lika många väntas i år.
Frederik Nilner, Bosch Rexroth Foto: Bosch
Frederik Nilner, Bosch Rexroth Foto: Bosch

Industrin digitaliseras - och det är bäst att hänga på. Det är temat för den tyska jättemässan för industrin.

Publicerad

Det är världens största mässa för industrin. 6 300 utställare på 4 000 kvadratmeter. Över 200 000 besökare från 100 länder väntas till Hannovermässan i april.

Temat är digitaliseringstrenden som förändrar världens tillverkningsindustrier. För det gäller att hänga med, annars är det svårt att samarbeta med andra som är uppkopplade. Så lyder i alla fall tanken bakom mässtemat Integrated industry - Join the Network.

- På kort tid har det hänt mycket som gjort industrin mer digitaliserad. Det pågår en revolution och många företag kommer att missa den, säger Frederik Nilner från Bosch Rexroth som ställer ut i Hannover.

- I morgon är det den virtuella världen som styr den fysiska. Och kan du inte styras digitalt är du inte relevant, säger han.

Genom uppkoppling och sammankoppling med andra går det att dra nytt av nya, smarta tillverkningsprocesser, vilket ska gå att studera på Hannovermässan. Det utlovas också samverkande robotar med avancerade sensorsystem och it-baserade automationslösningar.

Mässa för industrin

  • Hannovermässan är världens största om industriteknik och hålls varje år. I år hålls den 13-17 april och består av tio olika delmässor. Stort fokus läggs bland annat på industriell automation och it, kraftöverföring och styrteknik, energi- och miljöteknik.
  • Indien är officiellt partnerland till mässan.