Iphone genom åren: Minns du ”antenna gate”?

2017-09-18 08:36  
Foto: Grafik: Jonas Askergren

GRAFIK. Från utskälld nischprodukt till vardagspryl - Ny Teknik tittar tillbaka på tabbar och fullträffar i Iphones historia. Och vad väntar runt hörnet med den nya Iphone X?

Världspremiären av Apples första smarta mobil skedde i januari 2007. Apple var knappast först i branschen, men på den tiden var smarta lurar mest en angelägenhet för inbitna tekniknördar.

Den första Iphone-modellen fick stenhård kritik bland annat Ericssons ingenjörer - som tyckte att det var en ”skittelefon” som inte uppfyllde en enda teknisk specifikation.

Även om den första Iphone var sämre rent teknisk, hade den något som konkurrenterna saknade: ett lättanvänt gränssnitt och en skärm som klarade multitouch, flerfingerpek.

Efter den första Iphone blev ingenting sig likt i mobilbranschen.

Den 12 september 2017 - drygt tio år senare - lanseras Iphone X tillsammans med Iphone 8 och Iphone 8 Plus. Skrytmodellen Iphone X har beskrivits som luren Apple har velat göra i tio år, och pekar ut bolaget framtida riktning när det gäller mobil teknik.

Kalle Wiklund

Mer om: Iphone Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer