Fordon

Volvo startar webbshop

Foto: Volvo Cars
Foto: Volvo Cars

Inte bara böcker och prylar, nu kan du även klicka hem en ny Volvo från nätet.

Publicerad

Volvo utökar sitt erbjudande med att även innehålla onlineshop. Det ska helt enkelt gå att helt hoppa över steget att gå till en bilhandlare.

Redan i höstas lanserades det första steget av tjänsten. Då blev det möjligt att gå till Volvo Studio i Stockholm och beställa en bil – för att sedan få den levererad till önskad ort och handlare. Nu tar företaget dock det hela ett steg längre.

Istället för att behöva gå till en speciell konceptbutik – så ska man inte ens behöva lämna hemmets (eller kontorets) trygga vrå. Försäljningen blir helt digital och kunder ska kunna beställa från datorn, mobilen eller surfplattan.

Efter att kunden byggt ihop sin bil blir denne kontaktad av Volvo för en genomgång – och i samband med detta görs en signering.

– Vi arbetar konsekvent med att stärka våra kunders upplevelse av Volvo som varumärke, det är därför naturligt för oss att även kunna erbjuda digitala köp av våra produkter. Vi vet att många kunder efterfrågar den här typen av tjänster, säger Kristian Elvefors vd för Volvo Car Sverige, i ett pressmeddelande.

Läs mer:

Benämningen Care By Volvo omfattar dock mer än bara en virtuell bilhall – det är även en fullservicetjänst som ska göra det bekvämt att äga bil. Här ingår finansiering, försäkring, serviceavtal, förlängd nybilsgaranti samt tillgång till bilpool och rabatt på hyrbilar.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!