Vittne: Teslaföraren tittade på Harry Potter

2016-07-05 16:48  
Foto: Alamy

Den 40-åriga mannen avled när hans självkörande Tesla krockade med en lastbil. Nu uppger ett vittne att en dvd-spelare var igång i bilen.

Det är första dödsfallet som rapporterats gällande en bil i autopilotläge. Nu rapporterar Reuters att föraren, en 40-årig amerikan, kan ha tittat på film när olyckan inträffade. Ett vittne uppger att en Harry Potter-film ska ha varit igång på en portabel dvd-spelare i bilvraket efter kraschen. Men vittnesmålen går isär om filmen verkligen varit igång eller ej.

Klart står att dödsolyckan inträffade 7 maj på en motorväg i Florida och att bilen av märket Tesla S kört rakt in i ett släp till en lastbil som korsade vägen.

– Vad vi vet är att fordonet var på en delad motorväg med autopiloten  inkopplad när en lastbil korsade vägen vinkelrätt mot Model S. Varken autopiloten eller föraren märkte den vita sidan av släpet mot den starkt upplysta himlen, så bromsen aktiverades inte, skriver Tesla i ett uttalande.

I uttalandet betonar Tesla att autopiloten i bilen är under betatestning och att föraren oavsett det alltid måste vara uppmärksam även när den är inkopplad.

Bloomberg News meddelar att amerikanska transportmyndigheten nu har beslutat att inleda en undersökning av Teslas modell S. Utredningen ska inkludera 25 000 bilar.

Angelica Söderberg

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt