Fordon

Tungt bakslag för Audis elsuv sedan vd:n gripits

Konceptversionen av Audi E-tron Quattro. Foto: Audi
Konceptversionen av Audi E-tron Quattro. Foto: Audi

Först hann Jaguar före med att presentera en helt elektrisk elsuv. Och nu ser även Mercedes ut att slå Audi sedan vd Rupert Stadler gripits av polis.

Publicerad

Meningen var att Audis första helt elektriska suv E-tron Quattro skulle presenteras den 30 augusti i Bryssel. Men presentationen har nu blivit framflyttad på obestämd tid. Som förklaring anger Audi ”organisatoriska skäl”, rapporterar Autoblog.

Så sent som den 18 juni fängslades vd Rupert Stadler av polis. Anledningen var att han inte ska kunna undanröja bevis i utredningen kring dieselskandalen.Koncernmodern Volkswagen har erkänt att man fuskat med programvaran för att klara av gränsvärdena för utsläpp av kväveoxider i testsammanhang.

Läs mer: Audis vd gripen

Jaguar presenterade sin första elsuv I-Pace strax innan motorsalongen i Genève i mars. Den beskrivs som en direkt utmanare till Teslas Model X med en prislapp på runt 800.000 kronor och 48 mils räckvidd.

Nu ser Audi ut att bli omsprungna även av tyska konkurrenten Mercedes, som har aviserat att elsuven ECQ ska presenteras den 4 september i Stockholm.

Audis presentation av E-Tron Quattro, som får liknande pris som Jaguar I-Pace, kommer nu i stället att presenteras i USA. Men det är fortfarande oklart när.