Trots coronaviruset – Geely börjar tillverka elbilen Polestar 2

2020-03-24 09:42  
Polestar 2. Foto: Stefan Isasson

Volvos dotterbolag Polestar startar produktionen av sin elbil i kinesiska Luqiao. ”En stor prestation” under rådande omständigheter, enligt vd Thomas Ingenlath.

Coronapandemin har fått fordonsbranschen att dra i handbromsen. I Sverige har tillverkningen nu helt stannat av, men i Kina gasar man sig nu ur krisen.

Volvos moderbolag Geely, som tidigare berättat om rigorösa metoder för att stoppa anställda från att smittas, väljer nu att trots det rådande världsläget produktsätta sin nya elbil Polestar 2.

– Hela världen står inför stora omvälvningar på grund av coronavirusets pandemiutbrott. Att inleda produktionen nu under dessa utmanande omständigheter är en stor prestation och resultatet av stora ansträngningar från personalen i fabriken och teamet som hanterar försörjningskedjan. Jag har enorm respekt för hela teamet – stort tack till dem, skriver Polestars vd Thomas Ingenlath i ett pressmeddelande.

Läs mer: BMW visar upp nya elbilen i4 – 600 kilometer i räckvidd

Polestar har sitt huvudkontor i Torslanda i Göteborg, men tillverkningen av Polestar 2 sker vid Geelys anläggning i kinesiska Luqiao. Fabriken ägs av Zheijang Geely Holding, men produktionen drivs av Volvo Cars.

De första leveranserna till kund ska ske till sommaren, och de första bilarna går till den europeiska marknaden följt av Kina och Nordamerika.

Under första året tillverkas Polestar 2 i en fyrhjulsdriven konfiguration med ett batteri på 78 kWh, elmotorer med effekt om 300 kW och ett vridmoment på 660 Nm. Därefter börjar fler versioner av bilen att tillverkas och säljas.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt