Fordon

Tre militära Hägglunds-klassiker

Foto: Fredrik Persson / Scanpix
Foto: Fredrik Persson / Scanpix
Stridsfordon 90 till Afghanistan. Foto: Försvarets Bildbyrå
Stridsfordon 90 till Afghanistan. Foto: Försvarets Bildbyrå
Hägglunds bandvagnar.
Hägglunds bandvagnar.
Hägglunds åttahjuliga Sep tycks ha nio liv. I början av mars går anbudstiden ut. Foto: Hägglunds
Hägglunds åttahjuliga Sep tycks ha nio liv. I början av mars går anbudstiden ut. Foto: Hägglunds

I dagarna presenterade svenska Hägglunds nya pansarvagnen Beowulf. Vi tog en titt i arkiven och hittade tre andra militära fordon.

Publicerad

Stridsfordon 90 är en familj av pansarfordon utvecklad av H-B Utveckling (samägt bolag mellan Hägglunds och Bofors). Vagnen har såväl strids- som transportkapacitet då den är utrustad med en 40mm kanon och samtidigt kan transportera upp till sju stridsutrustade soldater. Vagnen togs i första hand fram för nordiska förhållanden, vilket gör att dess framkomlighet i svår terräng (myrmark/snö) är mycket god. Fordonet har kontinuerligt vidareutvecklats alltsedan den första versionen och har exporterats till flera länder under namnet CV90. Har tillverkats i över 20 år och ett antal uppdateringar.

Bandvagn 206 (Bv 206) ett terrängfordon för upp till 17 st stridsutrustade soldater. Bv 206 är grundversionen av Hägglunds bandvagnsfamilj med plastkaross. Det har tillverkats ett drygt femtiotal varianter av Bv 206 sedan 1970-talet, både militära och civila versioner. Gemensamt för samtliga Bv 206 är en väldigt god framkomlighet i nästan all typ av terräng oavsett väderförhållanden.

Projektet som dog: SEP, splitterskyddad enhetsplattform, är en familj av bepansrade terrängfordon utvecklade av Hägglunds på uppdrag av Försvarets materielverk (FMV). Utvecklingen påbörjades i början av 90-talet tillsammans med FMVs brittiska motsvarighet. Planerna var ett gemensamt modernt militärfordon. SEP var moduluppbyggt för en rad roller, som stridsfordon till trupptransport och ambulans och kunde ha såväl hjul- som banddrift. Ett avancerat hybridsystem skulle ge tyst gång. SEP fick dock aldrig någon beställare. Först drog sig britterna ur, sedan förlorade Hägglunds ett antal upphandlingar. Den slutgiltiga besvikelsen kom när FMV 2010 i stället valde finska Patria efter en långdragen upphandling.

Källa: Wikipedia, Ny Teknik