Tidigare anställd bötar miljoner till Tesla

2020-12-02 07:20  
Mannen arbetade tidigare på Teslas fabrik i Nevada. Foto: John Locher/AP/TT

En tidigare anställd vid Teslas fabrik nära Reno i Nevada i USA har kommit överens med fordonstillverkaren att betala 400 000 dollar, motsvarande omkring 3,4 miljoner kronor, i skadestånd för att Tesla ska dra tillbaka anklagelserna mot honom, enligt ett domstolsdokument.

Mannen arbetade tidigare som tekniker på fabriken, och anklagades för att ha tipsat journalister om problem i produktionen och förseningar.

Tesla avskedade och stämde mannen i juni 2018, och anklagade honom för att ha stulit företagshemligheter genom att hacka sig in i Teslas it-system, och även för att ha gjort felaktiga uttalanden till journalister.

Läs mer: Volkswagen planerar liten och billig elbil

Mannen stämde Tesla för förtal, bland annat efter det att Teslagrundaren Elon Musk skickat ut ett mejl till anställda med påståendet att mannen ägnat sig åt "sabotage", men domstolen avvisade anklagelserna.

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt