Tesla släpper prestandaversion av Model 3 – som kostar som en Model S

2018-05-21 08:49  
Elon Musk och en Tesla Model 3. Foto: AP / Tesla

Fyrhjulsdrift och galen acceleration – men den är dyrare än instegsmodellen på Model S.

Dubbla motorer, fyrhjulsdrift och den gör noll till hundra på 3,5 sekunder. Tesla har snickrat ihop en prestandautgåva av Model 3 med en topphastighet på 250 kilometer i timmen.

"Körupplevelsen är fantastisk", skriver en lyrisk Elon Musk på Twitter.

Men med maximal prestanda är Model 3 knappast en "folkbil" längre. Prislappen för en fullt utrustad prestandabil med räckvidd på 50 mil ligger på 78 000 dollar - utan autopilot.

Läs mer: Ingenjörer hävdar att Tesla snålat på säkerheten – men Elon Musk slår tillbaka

Instegspriset på storasystern Model S utan några skatteavdrag ligger för närvarande på 74 500 dollar i USA. Det översätts till dryga 900 000 kronor i Sverige, och någonstans norr om den prislappen kan en topputrustad Model 3 landa.

Elon Musk passade även på att berätta att den "vanliga" versionen av Model 3 kommer att få dubbla motorer och fyrhjulsdrift som tillval inom kort. Uppgraderingen kostar 5 000 dollar och den ena motern är anpassad för prestanda, den andra för räckvidd. De kan driva bilen var för sig eller tillsammans beroende på förutsättningar och inställningar.

Läs mer: Tesla pausar tillverkningen av Model 3

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt