Tesla släpper prestandaversion av Model 3 – som kostar som en Model S

2018-05-21 08:49  
Elon Musk och en Tesla Model 3. Foto: AP / Tesla

Fyrhjulsdrift och galen acceleration – men den är dyrare än instegsmodellen på Model S.

Dubbla motorer, fyrhjulsdrift och den gör noll till hundra på 3,5 sekunder. Tesla har snickrat ihop en prestandautgåva av Model 3 med en topphastighet på 250 kilometer i timmen.

"Körupplevelsen är fantastisk", skriver en lyrisk Elon Musk på Twitter.

Men med maximal prestanda är Model 3 knappast en "folkbil" längre. Prislappen för en fullt utrustad prestandabil med räckvidd på 50 mil ligger på 78 000 dollar - utan autopilot.

Läs mer: Ingenjörer hävdar att Tesla snålat på säkerheten – men Elon Musk slår tillbaka

Instegspriset på storasystern Model S utan några skatteavdrag ligger för närvarande på 74 500 dollar i USA. Det översätts till dryga 900 000 kronor i Sverige, och någonstans norr om den prislappen kan en topputrustad Model 3 landa.

Elon Musk passade även på att berätta att den "vanliga" versionen av Model 3 kommer att få dubbla motorer och fyrhjulsdrift som tillval inom kort. Uppgraderingen kostar 5 000 dollar och den ena motern är anpassad för prestanda, den andra för räckvidd. De kan driva bilen var för sig eller tillsammans beroende på förutsättningar och inställningar.

Läs mer: Tesla pausar tillverkningen av Model 3

Simon Campanello

Mer om: Tesla Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt