Tesla lanserar billigare version av Model 3

2018-10-19 07:30  
Arkivbild från när Tesla lanserade Model 3. Foto: TT / Justin Prichard

Tesla lanserar en ny, billigare version av sin Model 3 med något kortare räckvidd.

(Artikeln har uppdaterats)

Efter att produktionen av Model 3 tagit fart på allvar breddar Tesla utbudet. Nu börjar försäljningen av en lite billigare version med lite kortare räckvidd, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Enligt Teslas sajt har den bakhjulsdrivna modellen ett batteri som ska kunna köras drygt 40 mil enligt den amerikanska körcykeln EPA, runt åtta mil kortare än den dyrare Model 3. Instegspriset ligger på 45 000 dollar, det vill säga 4 000 dollar lägre än modellen med större batteri.

Läs mer: Tesla Model 3 är den säkraste bilen som någonsin testats

Den nya Model 3 har en leveranstid på sex till tio veckor, enligt Teslas sajt. Det skulle göra att amerikanska köpare kan hinna dra nytta av en skatterabatt på 7 500 dollar per kund, som kommer att halveras vid nyår.

Tesla har lovat att på sikt pressa ned instegspriset på Model 3 till 35 000 dollar, men än så länge fokuserar företaget på att tillverka de dyrare och mer kraftfulla versionerna av bilen.

Model 3 kommer troligen att lanseras i Sverige i början av nästa år.

Simon Campanello

Mer om: Tesla Model 3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt