Sverige kan ingå i stridsflygsprojekt

2018-07-16 16:21  
Storbritanniens premiärminister Theresa May talar med Airbus VD Tom Enders framför Airbus A400M Atlas militära transportflygplan på Farnborough Airshow i Farnborough, England. Foto: Matt Dunham

Sverige nämns som ett av flera länder som Storbritannien skulle kunna ingå partnerskap med i framtagandet av landets nya stridsflyg, Tempest.

Flygplansprojektet som avtäcktes av Storbritanniens försvarsminister Gavin Williamson under flygmässan Farnborough är tänkt att i framtiden ersätta landets flotta av Typhoon-plan.

I samband med mässan uttalande sig en representant för det brittiska flygvapnet att Storbritannien samtalar med ett flertal intressenter, däribland Sverige och Japan.

Den brittiska regeringen avser att investera 2 miljarder pund, motsvarande dryga 23 miljarder kronor fram till och med 2025 i projektet med det nya stridsflygplanet Tempest.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt