Sverige kan ingå i stridsflygsprojekt

2018-07-16 16:21  
Storbritanniens premiärminister Theresa May talar med Airbus VD Tom Enders framför Airbus A400M Atlas militära transportflygplan på Farnborough Airshow i Farnborough, England. Foto: Matt Dunham

Sverige nämns som ett av flera länder som Storbritannien skulle kunna ingå partnerskap med i framtagandet av landets nya stridsflyg, Tempest.

Flygplansprojektet som avtäcktes av Storbritanniens försvarsminister Gavin Williamson under flygmässan Farnborough är tänkt att i framtiden ersätta landets flotta av Typhoon-plan.

I samband med mässan uttalande sig en representant för det brittiska flygvapnet att Storbritannien samtalar med ett flertal intressenter, däribland Sverige och Japan.

Den brittiska regeringen avser att investera 2 miljarder pund, motsvarande dryga 23 miljarder kronor fram till och med 2025 i projektet med det nya stridsflygplanet Tempest.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt