Sjösättning av svensk lättviktsbåt försenad

2017-04-25 13:47  
Så här ska fartyget ”Projekt P16 Prototyp” se ut. Foto: Swedish steel yachts

Det lätta fartyget i rostfritt stål hinner inte bli klart i tid. Sjösättningen har därför skjutits upp.

Planen var att Swedish steel yachts, SSY, skulle sjösätta den 17 meter långa prototypen i rostfritt stål i Gävle nu på onsdag, den 26 april.

Men allmänna förseningar har lett till att SSY skjutit upp sjösättningen till mitten av maj, förmodligen den 19:e, berättar Petra Rosén på SSY.

– Om vi hade utnyttjat en massa övertid hade vi klarat av det till på onsdag, men vi vill inte köra slut på vår personal. Det hade rimmat illa med vår hållbarhetsstrategi, säger hon.

Läs mer:

Läs mer: Industrijättar samarbetar om extralätt stålfartyg

Eftersom många är muntligt inbjudna till sjösättningen har företaget valt att hålla en förhandsvisning på onsdag i stället.

SSY, som utsågs till 33-listebolag 2015, har utvecklat en patenterad konstruktion av rostfritt stål som minskar totalvikten med upp till en tredjedel, enligt företaget självt. Båten behöver heller inte bottenmålas.

SSY samarbetar med Aga gas, Saab, Sandvik materials technology och Scania CV i bygget av prototypen.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt