Robotormen laddar din elbil

2015-08-11 08:46  

TEKNIKSVEPET. Teslas nya robot-orm laddar din elbil. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna.

Fyra säkerhetsexperter har hittat ett sätt att ta sig in i HTC-telefoner som skyddas av fingeravtrycksavläsare. Resultatet presenterades på Black Hat conference i Las Vegas, men företaget informerades innan och har enligt uppgift till BBC åtgärdat säkerhetsbristen.

I dessa tider av uppmärksamhet kring lätthackade bilar, testade några experter att ta sig in i Tesla Model S. Resultatet: Oroa er inte, den var inte lätt att hacka sig in i, rapporterar CNET.

Och när vi ändå är inne på Tesla, kolla in filmen här ovan med deras nya robot-orm som kopplar in laddningen till din elbil. Rapporterat av Huffington Post.

Någon som minns forna tiders mixade kassettband? De kan vara på väg tillbaka, rapporterar Business Insider. Apple har tagit patent på en ny applikation till sin musiktjänst som ger möjlighet att sätta ihop egna mixade listor. Här hittar du patentansökan.

”Du ser inte ut som en ingenjör” är påståendet som mötte webbutvecklaren Isis Anchalee efter en annonskampanj i San Francisco. Sedan dess har hashtagen #ilooklikeanengineer spridits över 80 000 gånger på Twitter, rapporterar Los Angeles Times. Med bilder på mängder av ingenjörer som inte uppfyller stereotypen.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt